Timian

Beskrivelse:

Timian er en meget anvendelig krydderurt, der kan bruges til alle slags kød og fisk.

I middelhavslandene bruges timian meget til pandestegte kartofler. Smager godt på pizza og i spaghettiretter.

Er meget velegnet til udplantning og får om sommeren flotte blå/lilla blomster.

Dyrkning:

Timian bliver ca. 30 cm. høj. Den får mørklilla, hvide eller rosa blomster.

Den kan købes frisk året rundt i handelen og kan købes som tørret krydderi.

Timianfrø sås i begyndelsen af april i flamingokasser . Frøene sås i muldjord blandet med sand.. Frøene trykkes let ned i jorden. Og vil spire i løbet af en uges tid ved en temperatur på 18-20 grader. Først hen i maj hvor nattefrosten er ovre kan de nye planter udplantes på voksestedet, gerne på en solfyldt plads.

Timian er en flerårig krydderurt og kan med fordel klippes ned om foråret så planten ikke bliver ranglet. Der bør dog sås nye timian hvert 2-3 år, da de unge timian er de mest lækre.

Timian i potter eller krukker bør stilles i drivhus om vinteren. Da timian er en hårdfør og nøjsom plante, tåler den udtørring. Den er derfor god som bunddække mellem fliserne på havegangen eller terrassen, hvor den hurtigt vil brede sig og holde ukrudtet nede. Timian er også god at plante i havens krukker og potter hvor den kan stå året rundt og se pæn ud.