Salvie

Beskrivelse:

Salvie er rigtig god til fede retter, f.eks. flæskesteg, fede fisk, stegt lam, kalv samt vildt. Smager godt i vildtsauce.

Prøv at bruge friskhakket salvie på tomatmaden.

Velegnet til udplantning.

Får smukke blålilla blomster.

Dyrkning:

Salvie er en 50-60 cm. høj og bred, rigt forgrenet flerårig halvbusk med stedsegrønne blade. Den blomstre i August med blåviolette blomster. For at undgå at planten bliver for høj, klippes salvie ned hvert forår.

Salvie kan sås i mistbænk eller indendørs i kasser i marts-april måned. Når planterne har nået en passende størrelse, prikles de ud på voksestedet i slutningen af maj. Rækkeafstanden bør være 20-30 cm. Salvie kan også stiklingeformeres.

Salvie er let at købe i handelen og er lige til at plante i havens bede. Salvie bør udskiftes hvert fjerde år da de ofte er kortlivede.

Salvie er en smuk plante og trives godt i krukker og potter i haven.

Salvie kan være svær at tørre ordentlig da bladene er særlig rustede til at modstå udtørring.