Elegante Mænd Behøver Ikke Længere Fryse om Vinteren

Jeg er ikke den helt store mode-fanatiker, men jeg kan godt lide at følge moden. Hvem kan ikke godt lide, at se godt ud, og have mulighed for at udtrykke sig igennem sin påklædning? Det er dog ofte med blandede følelser, at jeg kigger i modemagasinerne eller butikkerne. Nogle gange er moden nemlig lidt for smart: den glemmer, at tøj også har en praktisk funktion. Pludseligt handler det hele om formen, om farverne, om mønstrene. Typisk kan man finde noget, der har den rigtige balance imellem form og funktion, og så er det jo ganske okay. Men på ét område, har moden frustreret mig i årevis: vinterjakker.

Når sneen begynder at falde udenfor, og temperaturen kommer ned omkring frysepunktet, så er det tid til at finde vinterjakken frem. Man vil selvfølgeligt gerne have en jakke, der ser flot ud, og passer til ens personlighed. Men er det ikke stadig vigtigere, at jakken er varm? For mig at se, så ligger det nærmest implicit i navnet, at en vinterjakke selvfølgeligt kan holde dig varm om vinteren. Men når jeg kigger på de moderne vinterjakker jeg har købt igennem tiden, så er det tydeligt, at mange designere ser ud til at have glemt vinterjakkens pragmatiske funktion. Det hele handler pludseligt om design: så længe jakken er flot at se på, så er alt andet ligegyldigt. Eftersom det åbenbart ikke er gået ud over butikkernes evne til at sælge disse kolde vinterjakker, så er det kun blevet værre år for år. Når først producenterne finder ud af, at det kun er jakkens udseende der har betydnings for salgspris og efterspørgsel, så begynder de selvfølgeligt at spare på materialerne. Hvorfor skulle de bruge penge på uld eller dun, når billige syntetiske materialer sælger ligeså godt? Hvis ingen går op i, at jakken er holdbar eller beskytter imod kulden, så er det jo spild af penge at bruge den slags materialer.

Det er altså frustrerende at man på den måde skal vælge imellem at være elegant klædt på, eller varmt klædt på. For mig at se, så er moden gået af sporet, når tøjets praktiske funktioner begynder at halte på den måde. Jeg overvejede meget kraftigt, om jeg bare skulle være umoderne (men varm) om vinteren.

Men så gav min kæreste mig en moncler jakke i fødselsdagsgave, og pludseligt var mit dilemma løst. Jeg ved ikke hvordan jeg havde formået at overse Moncler i alle disse års søgen efter den perfekte vinterjakke: de har haft den rigtige balance i årevis. Vinterjakkerne fra Moncler er ikke bare moderigtige og elegante: de er også lavet af gode materialer, og de holder én dejligt varmt selv på de koldeste vinterdage! Denne opdagelse har også givet mig håbet tilbage, når det kommer til shopping om vinteren: nu ved jeg, at der findes brands derude, der ikke bare malker deres kunder.