En kraftfuld siciliansk vin

Vinenes verden er fascinerende. Der er så utroligt mange spændende vine at stifte bekendtskab med. Der er vine, som produceres i enorme mængder og så er der små nicher, hvor nye, spændende vine opstår. Man kan naturligvis ikke nå at smage dem alle, det er klart. Desuden har vi vel alle en smag, som går i den ene eller anden retning, så vi søger en bestemt slags smag og kvalitet. Det er vel kun naturligt.

Det er nok ikke alle, som er klar over at den lille ø, Sicilien har en signaturvin, som hedder nero d’avola. Men nero d’avola har været dyrket på øen i mange, mange år og det samlede dyrkningsareal er oppe på cirka 20.000 hektar. Druen stammer fra byen Avola, men dyrkes over det meste af øen. Hvis man vil smage en kraftig syditaliensk vin, så er nero d’avola et godt bud. Især hvis man er den nysgerrige type, der gerne vil prøve noget nyt.

Den lille ø syd for støvlen

Sicilien er en lille ø, som ligger lige syd for spidsen af støvlen på støvlelandet, også kaldet Italien. På øen ligger den endnu aktive vulkan Edna, som rejser sig højt op og er synlig fra det meste af øen. Der registreres jævnligt udbrud fra Edna, men det er efterhånden sjældent at folk kommer noget til. Man har vænnet sig til hinanden, Edna og den sicilianske befolkning.

Vinen fra den lokale drue, nero d’avola, er en kraftig vin. Den er frugtig og stærk, men stadig rund og bærer noter af solbær, svesker og blåbær. Den er meget velsmagende og lokalbefolkningen er stolte af deres vin. Har man rejst i Sicilien, så har man sikkert smagt den på en taverna et eller andet sted. Det er sjovt at genopfriske ferieminderne med en flaske nero d’avola. 

Smagen af syden

At en smag eller en duft kan vække minder, er et kendt fænomen. Det er fascinerende så klart minderne kan stå, når man smager en smag, man har smagt et bestemt sted for mange år siden. Du kan finde nero d’avola online hos Supervin. God fornøjelse.