Koriander

Kinaløg kan indgå i alle retter, hvor hvidløg og purløg bruges. Du kan også prøve at sylte de grønne løg der kommer på planten.

Krydderurten stammer fra Kina og Japan, hvor den bruges flittigt i madlavningen. Kineserne frituresteger hele planten og servere den som garniture.

Dyrkning:

Kinaløg er tuedannende og bliver ca. 80 cm. høj. Den kaldes også for hvidløgspurløg. Efter blomstringen som sker i august frembringer planten små grønne løg, der også anvendes som krydderi. De flade græslignende blade er dog dem der anvendes mest herhjemme.

Kinaløg sås som frø i april måned. Kom sandblandet muld i små kasser og så frøene deri. Frøene kan også sås direkte på voksestedet, dog først i maj. Når spirene kommer frem skal afstanden være ca. 10 cm.

Kinaløg kan også formeres ved deling af planten om foråret eller efteråret. Kinaløg sættes i letgødet fugtig jord.

Kinaløg er flot når den blomstre med sine hvide blomster. Sæt den i krukker eller plant den langs drivhuset, hvor den vil trives i halvskygge og fugtig jord. Hav den tæt på huset i krukker, så du husker at bruge den i madlavningen. Mange synes den smager ligeså godt som hvidløg.