Denne Danske Forfatter Skaber Spænding i Danmark

Der sker sjældent noget her i Danmark, der er særligt spændende – i hvert fald hvis man sammenligner med den måde, som verden ser ud på, i diverse Hollywood film. Hvis man ikke er overbevist, så anbefaler jeg at man bruger en uge på at læse alle ”Breaking News” fra diverse nyhedsmedier her i landet. Husk på, at disse nyheder skiller sig så meget ud, at nogle beslutningstagere på redaktionerne mener, at det er værd at kalde disse nyheder for ”breaking”. Det er altså de største nyheder: dem du absolut ikke må misse, og som man regner med vil have de største og mest vidtrækkende konsekvenser.

Før ugen er omme, er du nok blevet overbevist om, at Danmark er et stille og roligt land. De rer ganske vist TV stationer der mener, at vi kan vise ”nyheder” 24 timer i døgnet, men det er tydeligt at se, hvor desperate de er efter ting, de kan kalde for nyheder. Det meste af det er hverken spændende, interessant eller relevant. Det samme gælder for den sags skyld de ting, som man vælger at kalde for ”breaking news”: det er ofte så ligegyldigt, at det er glemt dagen efter.

På sin vis er det selvfølgeligt en god ting, at hverdagen ikke er fyldt med spænding. Vilde biljagter, mystiske forsvindinger, nøje planlagte bankrøverier og alt det andet, er noget det er sjovt at se i fjernsynet, men som de færreste har lyst til at skulle føle på egen krop. Vi elsker fred og ro, men kan bare godt komme til at kede os i det. Værst af alt, så kan det godt få det til at føles som om, at vi lever i et kedeligt land, hvor der aldrig sker noget.

Men så er det heldigt, at vi har Jussi adler-olsen bøger. Her er nemlig en fantastisk forfatter, der har valgt at hans gribende historier skal foregå i Danmark. Hans historier handler om en mystisk og hemmelig afdeling i det danske politi ved navn ”Afdeling Q”, som tager sig af alle de mest spændende henlagte sager, som politiet har liggende. Når man læser sådan en historie, så forlader man altså ikke Danmark i sine tanker: man forbliver her, med fødderne plantet solidt i dansk jord. Men pludseligt er der skabt spænding omkring én: fantastisk fængende historier, kloge kriminelle, geniale tyverier, og forfærdelige gerninger.

Hvis man ikke lige er til at læse store bøger, så er Jussi Adler-Olsen’s bøger heldigvis i fuld gang med at blive filmatiseret. De første 4 findes allerede på film, så der er ingen undskyldning for ikke at bringe noget mere spænding ind i dit syn på Danmark. Filmene har fået gode anmeldelser, men du får selvfølgeligt altid mere ud af oplevelsen, ved at begrave næsen i den originale bog.