Havearkitekt H.C.Skovgaards scrapbog

H.C.Skovgaard har fået nedenstående plads til at præsentere sin scrapbog, indeholdende artikler skrevet om ham og hans haver.

Udedanmark.dk påtager sig ikke noget ansvar for eventuelt ophavsretslige twister.

Der henvises i givet fald til H.C.Skovgaard selv.

Blomsterparken Strandlyst

Strandlyst er en virkelig smuk have man får fornemmelsen allerede ved indgangen den skønne atmosfære af blomster og sten.

Englands haver

For tre år siden besøgte min mand og jeg England for første gang. Vi vidste ikke så meget om de berømte haver andet end hvad jeg havde læst i diverse havemagasiner. Jeg gik straks i gang med at søge på Internettet og opdagede, at næsten alle de store haver i England havde deres egen webside eller de var medlem af en organisation, hvor deres have blev omtalt.

En perle i Brede

Japansk inspireret haveanlæg på ca. 600m², tegnet og anlagt af H. C. Skovgaard.

Haven er anlagt i 1989 i Virum, og inspireret af den japanske Damhave.

I “Haven” Februar 1996 blev haven omtalt i en artikel.

Bag landsbyens bøgehæk

Journalist Maj Scharff har i en artikel i “Haven” Februar 1996 beskevet havearkitekt og anlægsgartner H.C. Skovgaards egen japansk inspirerede have i “Bondebyen” i Kgs. Lyngby.

Vand efter naturens model

Nedenstående skitse af et lille vandløb er inspireret af en dansk bæk, tegnet af havearkitekt og anlægsgartner H. C. Skovgaard. Skitsen blev vist i en artikel i “Haven, februar 1996”.

Fantasy World

Midt på Sjælland, 45 km fra København og i nærheden af afkørsel 36 på motorvej E20 ligger Fantasy World, et eventyrland omgivet af 4 udendørs verdenshaver med internationale stilarter.