Lav dit eget kartoffelstykke med læggekartofler fra havecentret

Om vinteren er vi mange, der længes efter sol og sommer. De lyse måneder er tiden, hvor vi tilbringer mange timer udendørs i haven. Her er der højt til loftet og frodighed hele vejen rundt. Man kan ligefrem mærke, hvor sundt det er at opholde sig i haven. Og man kan sidde ude og spise. Maden smager bedre udendørs, forekommer det os. Men det er måske bare noget vi bilder os ind. Især, når vi spiser det, vi selv har dyrket og høstet. Det er toppen af sommerglæde.

Hvis man køber læggekartofler, så har man mulighed for at lave sit helt eget kartoffelstykke. Der er ikke noget skønnere, end at grave en grydefuld kartofler op af sin egen jord. Og så smager hjemmedyrkede kartofler altså bare meget bedre end dem, man køber i supermarkedet. Og man overraskes hver gang over, så stort et udbytte man får af sine læggekartofler. Det er et mirakel at se en enkelt kartoffel blive til femten på kort tid. Det er fantastisk at lege landmand i haven.

Forspiring og lægning

De nyanskaffede læggekartofler skal forspire et køligt sted. Når de er klar, og vejret er til det, så skal de læges i rækker i kartoffelstykket. Der er masser af gode råd at finde om disse ting, hvis man søger på nettet. Når ens læggekartofler er lagt i jorden, så skal kartoffelstykket passes. Der skal hyppes med hyppejern, så kartoflerne ikke stikker op over jorden. Så får de nemlig grønne områder, som kan være let giftige. Det er faktisk meget enkelt, og der kommer skønne kartofler ud af det.

Find læggekartofler på nettet

Hos plamtorama.dk kan du finde læggekartofler som du kan bestille hjem og forspire og lægge i din egen jord. Glæden ved ny kartofler er stor, især når man selv har dyrket dem. Hos Plantorama kan du finde flere grøntsager som du kan dyrke i din have. Det er sjovt at være hobby-landmand, og der er fantastiske smagsoplevelser at hente. Og så er der faktisk ret god økonomi i det også. Det er helt sikkert værd at prøve.