Skal du købe cykelhjelm?

Det er godt at have et godt hoved. Og et godt hoved kender helt sikkert til fornuften i at passe godt på sig selv. Et godt hoved ved at der kan ske ting i trafikken, som selv ikke et godt hoved kan gardere sig imod. Derfor er et godt hoved også en vigtig del af at indse fornuften i at købe en god cykelhjelm. For en hver, der har pæren i orden, ved at man skal have hjelm på, når man cykler. Det er sund fornuft at passe på hovedet.

Der er mange cykelhjelme at vælge i mellem, hvis man kigger efter. Mange stilarter og mange modeller. Der findes cykelhjelme i et utal af forskellige udformninger. Ikke alle er lige kønne, vil nogen måske sige, men smag og behag; der er cykelhjelme til alle værdisæt og smagspræferencer. Og det er jo kun en fordel, for så er der også cykelhjelme, der passer på dit gode hoved. Det er bare om at komme i gang med at kigge og prøve.

Sikkert i sadlen

Der er noget fantastisk dejligt ved at cykle. Cykler man til arbejde om morgenen, vil man opleve, hvor frisk og veloplagt man bliver af en cykeltur. Det klarer hjernen og varmer kroppen op. Og det er tydeligt at denne sandhed går op for flere og flere, når man ser alle de cykelhjelme, der præger bybilledet i morgentrafikken. Og alle disse cykelhjelme beskytter et godt hoved, som ellers ville være stærkt udsat i den travle morgentrafik.

Før i tiden kom faren for cyklister mest fra de hårde trafikanter, bilisterne. Men i dag er der så tæt trafik med cykler i byerne, at truslen lige så ofte kommer fra cyklisterne selv. Det er desværre, ligesom i biltrafikken, ikke alle cyklister, der har forstået at opføre sig ordentligt og hensynsfuldt i trafikken. Deraf desværre en stigning i ulykkestallet på cykelstierne.

God sikkerhed er guld værd

En tur ud over cykelstyret og hovedet i asfalten, det er en alvorlig sag. Og skaderne kan være omfattende, hvis man ikke er ordentligt beskyttet. Her er cykelhjelme et stort bidrag til at nedbringe skaderne. Pas godt på dit gode hoved.