Grøn mynte

Beskrivelse:

Mynten er ikke den mest anvendte krydderurt i det danske køkken. Den anvendes i urtete eller i myntgelè, der bruges som tilbehør til lammestegen. Friske mynteblade kan også anvendes i salat eller kom hakket mynteblade på hakkebøffen.

Bladene kan kandiseres og serveres på isdesserter eller andre desserter.

Dyrkning:

Der findes en lang række arter mynter, som alle kendes på deres kraftige og karakteristiske duft. Grøn mynte er en af de mest kendte.

Den nemmeste måde at formere planterne på er ved roddeling eller ved udløbere. De udløbere man tager skal være 15 cm. lange og lægges vandret ned i fugtig jord. Hvis ikke man ønsker at mynten skal brede sig, plantes den i krukker hvor bunden er fjernet eller i trækasser. Mynte tåler at blive skåret kraftigt tilbage. Hvis du ønsker at så frø skal de blot trykkes ned i fugtig jord. Mynte udtyndes, så planteafstanden er ca. 30 cm.