Fransk estragon

Beskrivelse:

Den friske estragon er meget mild. Brug meget af den i madlavningen, det kan ikke blive for meget.

Tørret estragon har en stor, karakteristisk og skarp smag, men selv da er den et meget fint krydderi.

Den egner sig godt til fisk, sennep, kryddereddike til ovnretter og supper. Eller hak den fint og kom den i smør sammen med finthakket basilikum og hvidløg.

Dyrkning:

Der findes to slags estragon, fransk og russisk, selvom der kun er behov for den ene. Den franske. Fransk estragon er den ægte, som har alle de gode krydderegenskaber, en let bitter anissmag. Estragon er en kraftig voksende staude og bliver op til 2 meter høj. Den kan bedst formeres ved stiklinger eller ved deling, da den sjældent blomstre i vores klima. Den kan også frøformeres, men de udvoksede planter får ofte en anderledes smag. Læg lidt kompost omkring planten når den er sat et sted i haven hvor der er god plads og gerne et solrigt sted. Estragon fryser væk om vinteren og de træede stængler fjernes inden foråret.