Med disse få tips kan du nemt og billigt peppe børneværelset op

Synes du børneværelset trænger til at bliver frisket lidt op? Måske drømmer du – eller dit barn – om lidt forandring i indretningsstilen, og så er det jo bare med at få arbejdstøjet på. Men inden du bliver helt træt ved tanken om, hvor stort et arbejde det er at lave en værelses-makeover, så læs lige med her. Vi præsenterer dig nemlig for nogle forskellige tips til, hvordan du forholdsvis nemt og billigt kan pifte børneværelset op. Det meste kræver faktisk ikke en gang, at du trækker i arbejdstøjet, så har du ti tommelfingre, er der stadig håb forude!

Start med væggene
Et godt sted at starte når du gerne vil ændre lidt på indretningen, er ved kigge på væggene og hvad der hænger der. Måske hænger der et par billeder eller noget andet pynt, eller måske hænger der slet ikke noget. Det kan gøre en utrolig stor forskel på rummets udtryk ved blot at hænge et par nye plakater på væggene. Har du en datter eller søn der holder af at spille computer eller PlayStation, kan du fx overveje at købe et par gamer plakater til værelset. De er både sjove og dekorative, og så er det helt sikkert noget dit barn kan lide. Du kan købe nogle forskellige gamer plakater og hænge dem samlet som et par, eller du kan integrere dem i en større plakatvæg. Gamer plakater kommer i mange størrelser, farver og motiver, og det bedste af det hele er, at de ikke springer budgettet. Og skulle det ske at gamer plakaterne ikke er et hit mere om 6 måneder, så er de heldigvis nemme at skifte ud med nogle nye! 

Nye opbevaringsløsninger til legetøj
Leger dit barn stadig med en masse forskelligt legetøj, skal der selvfølgelig fortsat være plads til dette på værelset. Men du kan prøve at undersøge, om legetøjet evt. kan opbevares på en ny måde. Måske kan legetøjet puttes i nogle store stof- eller fletkurve, som kan hænges på væggen. På den måde kan du få legetøjet væk fra gulvet og samtidig gemt af vejen i nogle flotte og dekorative kurve. Dette er specielt fordelagtigt hvis rummet er meget småt, da et rodet og fyldt gulv kun vil få rummet til at syne endnu mindre.
Mangler du inspiration til opbevaringsmuligheder, kan du prøve at kigge på Pinterest og Instagram, der ofte har et væld af idéer at byde på.

Find gode genbrugsfund til få penge
Trænger børneværelset til nogle lidt mere drastiske ændringer såsom udskiftning af møbler, er DBA og Facebooks Marketplace din bedste ven. Her er der rigtig mange gode genbrugsfund at finde til gode priser. At købe brugte møbler og ting er både godt for miljøet og din pengepung, og så kan brugte møbler tit tilføre noget specielt til rummet, som nye møbler fra fx IKEA ikke kan. Oftest kræver det ikke mere end at man tørrer møblet over med en våd klud og giver det lidt kærlighed, og så er det så godt som nyt.