Velkommen til Udedanmark og Kelleris Havecenter

LYKKEN er...
At stille krav om lykke som en konstant tilstand i livet er en vanskelig opgave at stille sig. Mange skyder en genvej ved at indtage forskellige midler, som efter sigende giver en form for lykkefornemmelse. Men reglen er, at jo større mængden af rusmidler er, desto større er hovedpinen også bagefter. Når hverdagen igen melder sig.

Dan Turell sang ”jeg holder af hverdagen”. En smuk tanke, som for mig indeholder ideen om at hverdagen, når man forstår at give den indhold, måske kan indeholde en god del af de ting, som vi stræber efter i vores søgen efter lykke.

Et delmål, i vores stræben efter lykke, kunne altså ifølge Dan Turell, være finde eller skabe noget i vores hverdag, som vi holder af eller kan lære at holde af.

Kong Salomon skrev ”at det var et gode at spise og drikke og nyde godt af al sit slid”. Og er det ikke rigtigt, at netop det at indtage et velfortjent måltid mad og et hvil, efter at have udført et godt arbejde, er noget af det mest tilfredsstillende man kan gøre i sit liv.

Disse 4 elementer i livet, slid, mad, drikke og hvile er noget vi finder netop i hverdagen.

Når jeg taler om slid, så er det ikke så meget hverdagen slid på arbejdet jeg mener. Det kan jo godt være rigeligt af. Men i denne sammenhæng er det sliddet i fritiden jeg gerne vil tale om. Og det er specielt arbejdet med haven og køkkenhaven jeg gerne vil ind på.

Min far var Anlægsgartner og hver dag kom han træt hjem fra en hård arbejdsdag. Efter aftensmaden skulle man mene at havearbejde var det der lå ham fjernest, men alligevel var det altid hans have, han søgte ud i, for at slappe af og finde glæde. Han lavede om i sin have hele tiden, omlagde, plantede og byggede. Og når jeg tænker tilbage, så står stunderne, hvor han så satte sig med mor, som bragte en kop kaffe eller en læskedrik ud til ham, meget tydeligt.

Hans tilfredse blik når de begge sad og slappede af og så på hans værk og begejstringen i deres øjne når de drøftede nye planer. Det er så mit beskedne mål med denne hjemmeside. At tilvejebringe forskellige muligheder og give forslag til alle jer, som gerne vil finde livsglæde i haven og køkkenhaven.

”Hvis du ønsker at være lykkelig for en dag - drik en flaske vin.
Hvis du ønsker at være lykkelig i en måned – gift dig.
Hvis du ønsker at være glad hele dit liv – Anlæg en have”.
Kinesisk ordsprog.