KORIANDER

Beskrivelse:

Man skal ikke lade sig afskrække af korianders ubehagelige lugt, frøene er en vigtig ingrediens i madlavningen. I Indien anvendes koriander meget. Koriander er en vigtig bestanddel i blandingskrydderiet karry. Frøet bruges helt eller knust i karryretter og i blandinger til grønsagsfyld i grønsager, f.eks. tomater og peberfrugt.

Det er bedst at knuse frøene lige før de kommes i maden, derved opnås den største aroma. Prøv at gnide svinekød med frisk koriander eller kom de knuste frø i æbledesserter.

 

Dyrkning:

Koriander er en etårig krydderurt. Frøet sås sidst på foråret i riller med 30 cm. afstand. Senere udtyndes planterne til 15 cm. afstand. Planten bliver omkring 60 cm. høj og er en skærmplante. Koriander kan bedst lide en næringsrig veldrænet jord og skal vokse på en solfyldt plads.

Koriander blomstre i juli eller august måned med svag rosa blomster. Efter afblomstringen dufter de kuglerunde frø meget stærkt. Når frøene er modne i september klippes skærmene af. De grønne friske blade kan anvendes i stedet for persille.