DYRK KÆMPEGRØNTSAGER MED SUPER-FRØ

Chancen for at dyrke særligt store grøntsager, f.eks. til konkurrencer, er minimal hvis man blot bruger almindelige frø. Selvom man starter meget tidligt, bruger kunstigt lys og varme, gøder optimalt o.s.v. Er der grænser for hvor langt man når. Generne i almindelige frø er ganske enkelt ikke udvalgt med henblik på størrelse, men mere på form, smag, holdbarhed m.m.

SUPERFRØ

For at dyrke kæmpegrøntsager er det nødvendigt at anskaffe sig særlige frø. Frø som ved udvælgelse gennem utallige krydsninger, har vist sig at have særlige arveanlæg for at blive kæmpestore.

Udedanmark har fået fat i de bedste frø der findes på markedet. Frøene er udviklet over de sidste 25 år. De er unikke og kan ikke købes i forretninger.

Alle frø er taget fra grøntsager som har vundet store verdensmesterskab eller andre store internationale konkurrencer. Derfor har frøene heller ikke været billige at anskaffe.

Vi har kun fået et begrænset antal af hver og de sælges efter ”først til mølle” princippet.

Nedenstående liste er over de frø der kan købes:

Kæmpegræskar (Giant Marrow)

Pris pr frø: 30 kr.
Bedste måde at starte op på er Kæmpegræskar da de er ret lette at dyrke. Anbefaler minimum 5 frø for at have nogle at vælge imellem.

Svensk Majroe (Giant Swede (Swedes)), Rutabaga, Gul Majroe, Kålrabi.

Pris pr frø: 30 kr.
Verdensrekord 2011, 85 lbs? (38,56 kg). Disse frø er fra denne plante. Anbefaler minimum 5 frø for at have nogle at vælge imellem.

Pralbønner (Runner Bean)

Pris pr frø: 8 Kr.
Vokser mellem 24 (61 cm.) og 30 Inches (76 cm.) En mand i Skotland høstede én på 27 inches (68.58 cm.) på disse frø. Anbefaler 5 frø pr person.

Tomater (Marrow tomato)

Pris pr. frø: 12 kr.
3 – 4 lb (1,36 – 1,81 kg.)

Gulerødder

Pris pr frø: 1 kr.
14 lb sidste år (6,35 kg.)

Pastinak (Parsnips)

Pris pr frø: 5 kr.

Verdensrekord 17 lb (7,71 kg.)

Canteloupe Melon

Pris pr frø: 30 kr.

Har potentiale til at opnå en størrelse på 40 – 50 lb (18 -22 kg.)

Selleri

Pris pr frø: 6 kr. Varitet af en verdensrekord selleri.

Agurk

Pris pr frø: 40 kr.

Taget fra Verdensrekordholder linie.